tisdag, januari 10, 2006

BDD

Jag såg ett jätteintressant program påDiscovery igår kväll, om sjukdomen BDD, som innebär att man lider vansinnigt mycket av sitt utseende. Det kan leda till att man inte kan se sig i spegeln, inte kan gå ut, man ser sig som ett monster, som en vanskapt. En del lider så till den milda grad att de inte kan fortsätta leva längre. En svensk organisation finns här.

3 kommentarer:

crrly sa...

annika: Vad är det för fenomen? aldrig hört talas om. Varför vill de amputera ett ben? Det enda i den vägen jag har hört talas om är en insändare till en rådgivningsspalt jag läste, där en man (har jag för mig att det var) tyckte att han var för lång gentemot sin partner så han skrev in och frågade om han kunde få kapa sina ben vid knäna, om det vore lämpligt. Ibland (ofta) tror man att redaktionerna sitter och hittar på de där frågorna själva. Under en hejsan-tjosan after work-öl.


Och: Naturligvtis! Haha, du får inte luras så där. Nu när jag läste det (ja, första gången du nämner det i kommentaren här) så läste jag ju rätt. SUCK! :p Förlåt. Hur korkad får man vara?! Jag har blivit anklagad förr för att inte ha humor, och det stämmer nog... :-/

Unknown sa...

jag har också hört talas om en sjukdom som göra att en del vill amputera ett ben el. en arm el. något. LÄSKIGT. Varför de ville det minns jag inte riktigt - tror en del helt enkelt trodde att livet skulle bli bättre då.

crrly sa...

sofia: ???? Menh!


maria: Ja, verkligen!