onsdag, juni 21, 2006

Dagens/veckans/månadens USCH!!!

Egentligen hade jag i dessa stressiga tider planerat in en liten sovstund nu på lunchen, men vid närmare eftertanke (nu är jag ju vaken, liksom) ska jag istället jobba och blogga. Jag menar blogga och jobba.

Dagens USCH (eller kanske snarare Veckans. Eller månadens. Årets?)

. shorts
. kaffefilter
. T9

Shorts: Jag vill hitta ett par lagom korta, lagom långa, i en bra färg (det vill säga typ svarta eller vita (?) eller snyggbeiga, inte för mesig beige alltså men inte heller kamouflage, är lite för pacifistisk för det…) och med en massa roliga detaljer: fickor, särskilt bakfickor, spännen, dragkedjor, grejer… men det finns faaaan inte! Har ändå provat några olika modeller, från lårkorta till närmast caprimodell men nää, hur i helvete är det tänkt att man ska vara skapt egentligen??!

Att ha en normalstor/-liten bakdel funkar inte alls, den får helt enkelt inte plats i brallorna vilken storlek man än provar. Och lite putmage är totalförbjudet, det går INTE; var är shortsen med hög midja? Hade inte det modet kommit tillbaka nu eller är det bara i långbyxor? Måste alla shorts sluta precis ovanför fitthåren (men sorry, det är ju så!) framtill?? Där får jag inte upp dem högre, och då är de så stora baktill att jag skulle kunna få ner en halv crrly till där. Hur i helvete ska man se ut egentligen???

Dessutom, hur tänker de, vita shorts?! Ehm, de är ju helt genomskinliga. Vad ska man då ha för trosor? Inte såna här i alla fall.

Hittade till slut ett par snygga shorts med spännen och detaljer på Stadium av märket Esprit Sport, men FEMHUNDRA spänn?! Näää, då får det fan vara. Hittade sen fler snygga… i storlek 152. Snyft! Varför ska det vara så jävla omöjligt?? Inte nog med att det är satan så deprimerande, när man äntligen börjar köpa lite kläder ibland, då är man inte en 34–36 längre som jag har varit i hela mitt liv utan kommer fan inte i 40. Buhu, jag är en tant.


Kaffefilter: Som den miljövän jag försöker vara har jag i många år kört med återvinningsbara kaffefilter, alltså såna i plast eller tyg (?) av nåt slag, som man bara sköljer ut och använder igen och igen och igen. Problemet är att de aldrig passar i bryggaren! Varför kan inte kaffebryggstillverkarna ta fram flergångsfilter som passar just till deras bryggare? Jag är så jävla trött på att skölja ur filter med blött kaffepulver överallt, till och med på sidorna och undersidan av filtret på grund av att det har tippat och kaffepulvret har spritt ut sig överallt. Så jävla trött på att med våld lossa kaffefilterhållaren och tvätta ur den och sen med ännu mera våld trycka fast den igen. Så jävla trött på att sucka över flergångsfilter!


T9: (Vilket jäkla begrepp!) Har ju en ny mobil, som sagt. Med T9. Ja, det hade nog min gamla också (eller i alla fall en telefonbok) men det tröttnade jag på när jag försökte lära mig telefonen så den valde jag bort.

Har, medelst detta nya tekniska underverk, försökt messa folk. Helt fucking jävla omöjligt. När jag har velat messa har det varit ganska bråttom och lagom desperat. Här skulle jag ha kunnat komma med en massa skojiga exempel på vad telefonen tyckte att den skulle skriva åt mig men eftersom jag som sagt var stressad som vanligt så antecknade jag inget sånt; givetvis hade jag ej heller tid att fylla på adressboken och det lär jag aldrig få... så vad göra?!

Kommer bara ihåg en grej jag var tvungen att skriva, och det var mejladress med stavningen ”mail adress”. GAAAAH! Hur jävla frustrerande var inte det???!!! Vad är det för IDIOT som har lagt upp den telefonboken?? För att inte tala om alla ord i den som omöjligtvis kan vara svenska utan snarare urdu eller nåt sånt; kanske har jag råkat välja urdu som språk i telefonen?

Skulle kunna go on and on about this, känner jag, men *hehehe* jag hinner inte nu. Kopplade i alla fall ur T9 när jag messade darling under matchen igår, men vad jobbigt det var att skicka sms över huvud taget jämfört med min gamla Nokia, upptäckte jag! Mängder av knapptryckningar bara för att kunna få upp Skriva meddelande först, och sen vet jag inte varför de hade gömt bokstaven Å jättelångt ner/under/bakom/bortanför konstigheter som à till exempel.

Nån gång i mitt nästa liv ska jag lära mig T9 ordentligt.

Kanske (jag är fortfarande inte övertygad om dess förträfflighet; det tar väl ett par år av ivrigt och flitigt sms:ande innan ordlistan börjar likna nåt?!).

22 kommentarer:

Gudinnan sa...

Kan det möjligen vara en Samsung du har? Det låter i alla fall precis som när jag mor bättre vetande köpte min nuvarande helvetes, skittelefon med T9 och gud vet allt i form av ologiska funktioner

crrly sa...

Nej, det är en Chocolat, LG.

Gudinnan sa...

Hmm, det finns alltså fler jag ska undvika i framtiden

Aproppå shorts - I hear you girlfriend! Letade också tidigare i år men det slutade med att jag köpte ett par korta, blommiga på H&M för 149:-. Härligt putmagevänliga trots att de var lågt skurna =)

Anonym sa...

Håller helt med dig om T9! Jag knappar alltid förbi den funktionen när jag ska messa. Har inget som helst tålamod med att försöka få den att fatta vilket ord jag vill skriva, det tar ju mycket längre tid än att skriva ordet direkt. Jag fattar bara inte vitsen med det där!!

crrly sa...

gudinnan: Ååh, men jag vill inte haaaa blommiga! *gnäller som den gnälligaste gnällunge* Men bra för dig! :)


carra: Visst är det jobbigt!!

deeped sa...

Så här är det: T9 fungerar på det sättet att du lär den att hitta rätt ord. Ju mer du använder den desto bättre blir den på att föreslå rätt ord. För övrigt är "mail address" helt rätt att skriva på amerikansk engelska... de skiter i att skriva ihop det mesta.

Gudinnan sa...

Förstår det, har själv ett par neutral-beiga också, inköpta på Kapp Ahl för ett antal år sedan. Det visade sig att tantaffär (ja, det är en tantaffär) var det bästa alternativet.

vandrarvild sa...

men, fan, raka fitthåret då! *haha*
men jag håller med dig. Jag klippte av ett par jeans istället för att ens orka mig ut i affärerna(pengabrist kan ha haft med saken att göra med) och så får det vara så, för om man inte är för fet så har man lite för mkt mage eller lår, eller så är de för låga i midjan eller....

och kaffefilter som inte är blekta ska väl gå att lägga i komposten? Det är väl i alla fall lite miljövänligt? Eller är jag en lurad konsument O, du upplysta gudinna? ;)

Äh, min mobil har ord som LOSEC inlagt men hade inte 'lördag' från början. Scary som fan, kan jag tänkta. samma sak med Prozac; redan inlagt, medan enklare vardagsord inte finns, men jag har lagt till dem nu.

fyra timmar kvar nu.....

crrly sa...

deep: Jo, men jag har ju fattat det. Och det är ju det jag inte har tid med, att lära upp den.

Och "mail adress" är varken hackat eller malet, vare sig svenska eller engelska.

gudinnan: Usch. Jag MÅSTE jogga mera...

crrly sa...

vv: Kompost??? Hm, vem har det, liksom... :p

Solprinsessan Anna sa...

Och det gångbara uttrycket OK (gissar att det är fler som nyttjar det i messandet) väljer min telefon att som första alternativ ordet öl.

Tog ett tag innan jag såg det så förvirringen var nog stor hos mottagarna efter ett Öl! från mig. Att jag aldrig druckit öl gör ju inte det hela tydligare...

a.

crrly sa...

anna: Aj, nu skrattar jag så jag får ont i magen! :D Öl! :) Måste testa det nån gång...

Anonym sa...

Ja det tar ett tag innan man vänjer sig vid T9. Men så länge man skriver "vanliga" ord så tycker jag det är himla smidigt.

Gudinnan sa...

Min telefon kan förresten ord som "apröv" numera. Jobbar hårt på att dressera den.

Annika sa...

1. Slutade med shorts när jag fyllde 25. Sarong.

2. Storlekarna har ändrats, 40 är nu vad som var 34 innan. Åtminstone på ställen som är inriktade på tonåringar.

Så är det.

Apropå ingenting: Fick nyss material från en uppdragsgivare, 11 dagar efter deadline och 6 dagar efter att det skulle ha GÅTT IVÄG till tryck. Ingen ursäkt i mailet.

Jag hade planerat in barnvakt en hel dag veckan före deadline eftersom dagarna då jag kunde jobba 16 timmar i sträck för att jag plötsligt fick material, är över.

Nu har jag ingen barnvakt utan har mina vanliga två-tre timmar på en dag då jag inte sitter insmord i kräk, kiss och bajs. Då brukar jag duscha, gå ut och inte höra barnskrik, äta en glass eller sitta längre än en minut på toa.

Jag är alltså nere på nivån: "Offra hårtvätt för att jobba pga kundens brist på respekt för min tid".

Härligt. Det är glamoröst att jobba med PR. Välbetalt är det också.

crrly sa...

thezz: Isf använder jag inga vanliga ord... :p

gudinnan: Hahaha! :D

annika: Ah. Men jag VILL ju ha shorts! Och jag är rädd att storlekarna inte har ändrats så mycket som jag...

Och: Men herreguuuud. Jahaja. Hur har det gått med det då?

Annika sa...

Äsch. Det får gå. Jag kan inte göra mer än vad som är mänskligt möjligt, det är inte mitt fel.

Ha en härlig midsommar!

crrly sa...

annika: Tack! Du med! Och skönt att du har en vettig inställning! KRAM.

Anonym sa...

Weee! *hemma från Thailand* Först: saknar dig, har läst blogg för att uppdatera mig! Second: T9 - sms-världens bästa gåva till oss. Så fort man lär sig det är det underbart och sparar en massa tid. Kan inte svära på att din LG är lika bra som min SonyEricsson på T9, men nästa gång vi ses ska du och jag ha lektion...såreså! PUSS & Glad Midsommar! Vi hörs snaaaaart...

Anonym sa...

När jag ska skriva Ica Maxi med min mobil så finns inte Maxi, utan den föreslår på eget bevåg nazi... hur skrämmande är inte det?!

Glad midsommar, L

Efva sa...

T9 är en skojfrisk historia ibland. Ibland när jag haft lite brottom har jag skickat rätt mysko meddelanden. *skrattar*

Shorts går bort. Jag hatar shorts. Man ska va smal som ett snöre om det ska funka (och utan celluliteter förstås) så jag har slutat.

Vita shorts = hudfärgade stringtrosor. Alltid hudfärgade underkläder under vitt så syns det så lite som det bara går. Annars är alternativet bara helt utan. Det kan ju va trevligt det med. Ibland. ;)

crrly sa...

lollo: :-*

linda: Ica nazi...??!! Ujuj. Är det månne KF som står bakom T9?!

freja: Utan, ja, tänkte inte på det... Hudfärgade?! Låter ... äckligt. Tantigt. Då föredrar jag nog utan, men jag har en liten noja om att jag ska råka tappa byxorna och då... tja.