lördag, december 31, 2005

All I want for New Year is you

Grejen är att allt det här ståhejet med ett nytt år inte betyder nåt särskilt för mig. (Ibland kan jag själv tycka att jag är lite tråkig som inte bryr mig om helgers firanden och mest tycker att det är jobbigt med alla måsten...) Redan som relativt liten, tja, tonåring då, satt jag hemma ensam framför tv:n under nyårsafton och tyckte inte det minsta synd om mig, tyckte snarare att det var skönt att få ha huset för mig själv.

Och vadå "nytt" år... Det enda som inverkar på mig är att jag tänker att jag nu måste komma ihåg att skriva 06 överallt istället för 05. Tiden ser jag som cirkulär, inte linjär. Därmed mindre ångest, inbillar jag mig.

Det är ju bara siffror! Tiden finns ju inte, herregud, det är bara en kulturell inbillning/"uppfinning". Visst, till och med jag tycker att det är lite kul att tänka: "Förra året vid den här tiden gjorde vi det och det", och jag firar ju också födelsedagar och årsdagar, bröllopsdagar till exempel, men det är som sagt bara siffror. "För 365 dagar sen gjorde vi det och det." Ehh, jaha?!

Så jag bryr mig alltså inte särskilt mycket om ståhejet kring ett nyårsfirande. Och detta inte sagt för att det som nu följer annars skulle göra att jag riskeras att verka vara en misslyckad människa... :)

Vi ska nämligen vara hemma i år, ikväll. "Sitta hemma", men inte i nerkladdade, urtvättade myskläder med var sin chipsskål vid hakan och ögonen fastklistrade vid tv-rutan; man kan väl få göra det lite fint ändå?

Det var rätt många bud kring den här kvällen, många förslag: frackmiddag (suck och stön), hemma med svärmor (snälla, inte just nu...), fest i Amsterdam (jobbigt att resa iväg igen...), tja. Tidigt kände jag att jag bara ville vara hemma. Men varför inte med vänner och en god middag? Slängde ut några trådar här och var men ingen nappade. Det gjorde mig ingenting, för jag kände att det är älskling jag helst vill vara med, det är han och ingen annan som är Viktig, och bara vi får vara tillsammans så spelar ingenting annat någon roll.

Sålunda slängde jag fram förslaget om Älskling, champagne och sängen... Bara det. Älska/knulla/ha sex, skratta, mysa, gosa, leka i flera flera flera flera timmar, inte bry oss om världen utanför, barabarabara älska varandra och ha roligt.

Och: Han tände på idén! Med brasklappen att han dessutom envisas med att vilja laga en gourmetmiddag. Jaja. Han får väl det då. Vi klär upp oss, tar på oss förkläden och sen lagar vi mat, länge och grundligt. Menyn är hemlig för mig, men den är givetvis vegansk. Men sen är det som sagt champagneflaskan och sängen som gäller...! :)


Dagen inleds dock nu med en lätt joggingtur och sen spa: bastu och en massa fix som hårborttagning, filande etc. Vad som därpå följer, är mys!


Gott nytt år! Må ert 2006 bli ett rikt och vackert och roligt år.

11 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Här blir det smaskensmat och outfiten består av morgonrock.

Annika sa...

Ha det så mysigt på nyårsafton!

I år är första gången jag inte är uttalat negativ till nyårshysterin - OK, vid millennieskiftet var jag väl mindre sur också men det berodde nog mest på att vi hade en massa plojgrejer med millennietema på festen...

Jag får krupp av alla som ska hålla på och bli tårögda inför vad "det nya året har att erbjuda" Gäääähhh, ja antagligen detsamma som alla andra j-a år. Dåligt med pengar och inget fast jobb i vårt fall.

Fast i år är det roligare! Bebisen kommer och min sambo har fått 35% av sina jobb som fast tjänst. Och då kan vi göra roliga saker med huset.

Vi ska också vara hemma. Jag har köpt en fin omlottklänning och T ska ha tröjan på sig som han fick i julklapp. Vi har köpt gosiga ostar och ska göra marängsviss och kolla på film.

Inget kuckeliku för jag har ont i bäckenet.

GOTT NYTT ÅR I BLOGGLAND!

Batbut sa...

Låter som en alldeles strålande avslutning på det gamla året, och inledning på det nya. Gott Nytt på er

Anonym sa...

Jag skall också "bara" sitta hemma och det är så skönt så. Dock älskar jag att dra av några raketer varje nyår. (;-)

Gott nytt år!

Anonym sa...

Låter himla bra det där! =)
Här blir det också god veganmat (något setan-aktigt) men bara en klunk champagne, jag är inte så mkt för alkohol... =) Ha det bra i afton.

crrly sa...

batbut: Tack! Detsamma! :)


ordbankaren: Visst är det det mysigaste?! :) Tack detsamma!

mary: setan, åh, har jag inte testat än. Bjuda mig?! ;) Chmpagne är gött, väx upp! ;p *hihi*

Anonym sa...

jag stavade ju fel - seitan ska det vara... Bjuder dig på en god länk i sammanhanget tills vidare! =)
http://www.oxon.se/seitan/recipe.html

champagne är asgott, liksom all annan sprit, men jag har liksom fördruckit mig på det... En och annan alkis-gen i släkten har fått mig att bromsa intaget också. Men visst ska det skålas lite idag! =)

crrly sa...

mary: Hm, faktum är att jag läste det som seitan! En tid på vegan.nu har fått mig att fatta vad det går ut på... men jag har aldrig testat!

Fördruckit låter inte bra. Alltså: Take it easy, take care and skååål! ;)

Anonym sa...

Hjälp vad många inlägg du gör, vännen, flera om dagen ju! :) Ursäkta om jag inte lär hinna kommentera... låter annars som ett bra upplägg för nyårsafton... min blev också hur lugn som helst. :)

crrly sa...

robert: Det är okej, jag vet, jag skriver en del...! ;)

Gudinnan sa...

Lovely, ibland ska man unna sig att fira för sig själva och med kärlek och mys som tema =)

Och tack detsamma! Må 2006 bli ett toppår!