torsdag, december 29, 2005

Årets upptäckt

Årets upptäckt är ju förresten att det inte bara är äckliga, ohygieniska människor som har skitiga glasögon! :)


Det har jag trott i hela mitt liv. Maj gad. Nu har jag glasögon själv, och hur fasen ska man hålla dem rena?! Hahahahaha.

14 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Man putsar den 10 gånger om dagen.

crrly sa...

Eller hur! Minst! *s*

Skogsrået sa...

Haha, så lyckligt att jag inte är ensam. Jag har fortfarande inte vant mig riktigt, har bara haft dem i några månader. Putsar dem säkert 30 gånger om dagen, men det verkar som att jag aldrig får den riktigt rena. Eller så är jag orimnlig i mina krav, och tror att de ska vara så blanka att jag inte märker att jag har glasögon på mig. Börjar luta åt att det är så, att jag är överdriven, och inte ostädad =)

Anonym sa...

Min dotter (7 år) har haft glasögon sen hon var 1½. Om hon har riktig tur kommer hennes förvirrade föräldrar ihåg att "sanera" dem en gång om dan. Och råkar det eminenta föräldraskapet glömma detta någon dag är hon lika glad ändå. I den åldern anser man sig ju vara gudomlig vare sig man har kletiga glasögon eller ej, och hon verkar på nåt konstigt sätt urskilja verkligheten även om hon ser den genom ett lager odefinierade fläckar några timmar.

Anonym sa...

ibland går jag till optikern och ber dem skruva lite på dem - de tvättar dem så fina så fina ;)

Annika sa...

Ja, gud ja. jag har antireflexbehandlade vilket är superskönt, men bara man tittar på dem så blir de ju flottiga. diskmedel och tyghandduk varje morgon. Kramas man är det kört.

Jag måste skaffa nya glasögon, det har gått så långt att jag fick nya i julklapp för att familjen inte står ut med mina brillor längre.

Näsplattor är min käpphäst. Om metallen börjar ärga innan man har råd att köpa nya glasögon går man omkring som en idiot med gröna näsplattor i två år. inte så poppigt.

deeped sa...

Man vänjer sig :)

Annika sa...

Ja man ser ju inte dem själv.

Unknown sa...

Jag tvättar mina med tvål och vatten varje dag. Var morgon och kväll. När jag bodde ensam hade jag en flaska med fönsterputsmedel i i badrummet också och den användes var dag. Nu blir det för trångt på handfatet...

Sen ryster jag av vattnet och pluttar av de resterande dropparna med toapapper. Inget gnuggande. Förrödande med repor!!!

Anonym sa...

En optiker sade till mig att alla specialare som säljs för att hålla glasögon rena är bluff. Det mest effektiva är varmt vatten och vanligt diskmedel och sedan att torka av dem med en urtvättad gammal t-shirt som inte repar glasen.
RS
kulturbloggen.com

crrly sa...

cee: Usch ja, men man ger upp efter ett tag... Tror att det är dimma ibland men nähej...

annie: Haha! Ja, ibland kanske man t o m mår bättre av att inte se världen så bra.

sara: Ahaaa, är det så man ska göra! :)

annika: Men om du fick nya i julklapp, varför ska du då köpa nya? Hmm.

crrly sa...

anna: Oj. Vad jobbigt! Nu blir jag lite imponerad. Min första repa lyckades jag få nästan med en gång, hm, av att jag torkade dem. Dumt.

RS: Ah. Ja, det kunde man just tänka sig. Jag har ofta undrat även över dyra bilschampon etc också.

Anonym sa...

*putsar glasögonen* Jag är så dålig på att se att de är skitiga... Linser rules! :-) Jag har annars en sån där mirakeltrasa i badrummet som används...ibland. *hrm*

Anonym sa...

Optikertips!
Vi använder ljummet vatten & diskmedel i butiken men hemma använder jag "mirakelputsduk" Det är putsdukar i ett specialmaterial som tar fett otroligt bra. Inget vatten eller medel behövs- lätt som en plätt. Finns nog hos alla optiker.
Hälsningar Åsa City Optik stockholm