onsdag, december 14, 2005

Sveriges godaste kranvatten?

Sveriges godaste kranvatten har de i Lilla Edet, kan man läsa här. Fan tro´t. Men man får kanske stanna till nånstans där då och smaka på Statoils vatten eller så på nån offentlig toalett nästa gång man åker igenom.

Jag är lite upprörd över att Motala inte fick en högre placering. Så vansinnigt gott vatten finns inte nån annanstans, om man inte räknar Medevi brunns (utanför Motala). Det äckligaste, absolut skitäckligt, är vattnet i Lund. Bläääää. Göteborg borde inte heller ha hamnat så högt. Och Uppsalas har jag bara hört ont om, men jag har aldrig provat själv, för jag har fortfarande aldrig varit där (!). Vad säger Uppsalaborna?

Motalavattnet behöver inte ens renas, det tas direkt från Vättern och sen tillsätter man lite mineraler och salter och klor. Mmmm. Turister, särskilt utländska, brukar chockas när de tas med på båtutflykter och guiderna sticker ner ett glas i vattnet och erbjuder en drink. Avloppsvattnet renas och skjutsas iväg till Borensberg där man i sin tur har avloppsvatten som går till Linköping... Använt två gånger redan, alltså. Hur gott kan det vara?

6 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Nybros kranvatten komm VÄLDIGT högt upp.

Unknown sa...

Det speciella med den här tävlingen var att domarna var vinexperter från bland annat Allt om Mat. Jag skulle tro att deras smaklökar letar mer efter "speciella" vatten än "vanligt neutrala" vatten.

Och ett vatten behöver inte bli sämre för att det redan är "använt två gånger". Det beror ju helt på vilket vatten man har att utgå ifrån och hur det har behandlats.

Malmö och Höganäs vann delfinalen för Skåne. Och jag kan ju bara hålla med om att Lundavattnet inte är särskilt gott.

Anonym sa...

Uppsalas vatten smakar smaskens!

Agnes sa...

Jag som alltid tyckt att vi har det absolut godaste vattnet...nåja..vattnet i kranen hos min svärmors hemställe, som kommer direkt från en kallkälla, är faktiskt snäppet bättre...
Kanske måste ta en sväng söder ut för att kolla kranvatten...kan man åka på vinresa i frankrike, whiskeyresa i skottland, ölresa i danmark osv..så borde man kunna åka på vattenresa i sverige...

crrly sa...

mamse: Ja! Gött för er!

anna: Väntade just på inlägg från dig! :) Visst, jag vet att det inte spelar nån roll men hmmm, att ens vatten har varit avloppsvatten i två omgångar klingar ju inte särskilt fräscht! ;)

thewitch: Jaså minsann? Tja, får la testa då!

agnes: *s* Varför inte! Min pappa åkte förreseten på egenhändigt hopsatt brunnssemester i somras, med vistelser på flera brunnsorter.

Anonym sa...

Keep up the good work Black lesbo samples freecom hard drive recovery Legal malpractice case Used roland plotters scratched cd data recovery free full ver dowonload Reverse phone loo up pontiac rear window regulator Szo o tamiflu