tisdag, december 13, 2005

Lusse à la crrly

crrly har Bästis A boende hemma hos sig, älskling och katterna från och med den här veckan och ända fram till jul. crrly tycker att det är jättekul, men hon ligger redan nästan 10 timmar back på flexen och vill ju gärna åka hem tidigt från jobbet på dagarna så att hon kan umgås med Bästis A. Svårt. Istället är de uppe sent på nätterna så crrly är redan helt slut… Dock hade de två knasiga flickorna en egen liten lussevaka igår kväll då de bland annat bestämde att gå upp och lussa för crrlys darling morgonen därpå, det vill säga imorse.

crrly sov inte särdeles gott på natten och vaknade som vanligt av den lilla katten som, sin vana spöklikt trogen, satte igång att kurra så att hela sängen vibrerade prick klockan tre. Sen var det dags att kliva upp i crrlys crrls och suga/sutta/snutta/sulta/vilket ord ni nu föredrar, särskilt nära crrlys öra så det smaskar riktigt högt. Tramp, tramp, smask, smask, man kan ställa klockan efter lilla katten, prick tre, alltid. crrly försökte sova vidare men inte var det lätt. Lilla katten avslutade dock efter en stund sin lilla session med att omsorgsfullt slicka crrlys näsa ren (?) och sen smyga sig ner för att fortsätta sova i crrlys knäveck.

Klockan sex satte klockradion igång och då skulle crrly upp och väcka Bästis A, men crrly var alldeles för trött så hon smög upp och snoozade (klockradion står en bit bort från sängen). Darling vaknade dock till och började stöka med täcket, det verkade som om han tänkte gå upp! crrly hindrade honom men kunde inte tala om varför, så klart… Så darling fick sova vidare.

crrly smög omsider upp och snodde sin vira frottémorgonrock om sig, den fick duga som lusselinne. Något glitter hade de inte fått tag i, men åtminstone var sin ljusstake med ett ljus. Bästis A hade sin vita huvtröja och hängde en vit badhandduk om höfterna. Så kokade flickorna kaffe och tog fram lussekatter (crrly hade bakat egna, veganska!) och pepparkakor.

Därpå skred de vitklädda flickorna, utan ljus i hår men dock vid hand, in i sovrummet, under skönsång. Det blev underhållning i form av ett slags potpurri av Natten går tunga fjät, Vi komma vi komma, Nu tändas, Staffan stalledräng och kanske någon mer, innan det hela avslutades med att Natten fick gå tunga fjät igen. Dock blev det inte lika seriöst som flickorna (nästan nästan) hade trott att det skulle bli, för plötsligt började Bästis A låta så konstigt när hon sjöng och crrly undrade lite för sig själv varför, men så brast Bästis A ut i ett gapskratt som visade att det var det hon hade försökt hålla inne, det var därför hon hade låtit så. Aha.

Men vad skrattade hon då åt så, i denna högtidliga stund? Jo, hon hade först fnissat till, av ingen särskild anledning än att dessa två är ett par av världshistoriens fnittigaste flickor, och då lät det ungefär prtt från där bak på henne. Det var då och därför hon började skratta så hysteriskt. crrly lyckades missa anledningen men hade inte alltför svårt att också falla in i fnittrandet ändå.


Och darlingen då? Jo, han låg och njöt, självklart. Vem skulle inte göra det… (Nä, han hörde inte heller den lilla prutten.)

4 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Underbart! A L L A pruttar på morgonen.

crrly sa...

Inte i lussetåget väl...?

jovanna sa...

mer fnitter åt folket:D

crrly sa...

jovanna: Fnitter forever!!