tisdag, december 20, 2005

Neurotiska crrly

Japp, var det inte det man kunde känna på sig. Alldeles för neurotisk alldeles för länge --> migrän.

Tack liksom.


Fick migräntablett av en på jobbet: Maxalt Rapitab. Läskigt. Varning. Den gjorde att jag drabbades av nåt slags afasi, det vill säga alldels jättekonstiga ord trillade ur min mun, det var en sån sanslös skräckupplevelse. Låg på golvet på jobbet och försökte sova, hade fått tabletten, darling ringde, jag yrade om solkatter och en massa andra konstiga ord, en del egenpåhittade. Det kom liksom inga riktiga ord, det blev inget sammanhang. Jag lyckades få chefen att hjälpa mig men jag satt liksom bara och tittade på hennes mun när hon pratade, kunde inte göra det hon sa begripligt. Och allas namn hade fallit bort. Jag förstod inte alls vem hon pratade om när hon sa till exempel företagssköterskans namn och föreslog att jag skulle gå ner till henne. Nej, nej, vad var det för människa hon försökte dra iväg mig till? Otäckt, panik, gråt. Och återigen en massa underliga ord från mig.

Det slutade med att tio kolleger (!) släpade/bar/hjälpte mig ut till bilen och med alla mina saker också. Älsklings bil. Han var på väg från jobbmiddagen och mötena han var på igår och körde förbi mitt jobb alldeles lagom för att hämta upp det vrak som var jag.


Älskling var grå i ansiktet och förbjöd mig att sova i bilen. Han ville ha koll på att jag var någotsånär klar i knoppen, visste vem jag var och så. Det läskiga solhelvetet envisades med att sticka och skära sina knivar i mina ögon. Jag mådde illa men kräktes inte.


Kom hem och sov, sov, sov. Hade fått med mig lite mat hem från matsalen (underbara kolleger!), smakade lite, gosade missar, sov, sov, sov.

Har ätit lite till, tagit Panodil och druckit lite cola. Känner mig mest stel och konstig nu.


Typiskt, vi skulle ha gått ut med holländare och mexikanska ikväll, det skulle ha blivit skitkul...

9 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Brukar du ha migrän?

Finns tabletter som man kan ta även om anfallet brutit ut.

crrly sa...

Hej mamse, jag läste just hos dig!

Nä, jag har migrän jättesällan, och det bryter nästan aldrig ut ordentligt, jag brukar kunna häva det. Det här var en tablett som man skulle ta när det hade brutit ut, stod det i Fass, såg jag sen... och det kanske var det som var felet? Vet inte. Hade bara hunnit få fläckar framför ögonen, synbortfall.

Annika sa...

Usch, usch, usch. Hemskt hemskt hemskt. Då vet du att du aldrig ska ta den tabletten igen!Såvida det inte var anfallet som gjorde dig afatisk, jag har en kompis som får sådana anfall.

Begär Zomig av läkaren om du ska ha något på recept. Det står att man ska ta den när anfallet har brutit ut men jag har testat båda delarna - att ta den när man får fläckar eller att ta den när smärtan kommer. Enda skillnaden var att jag hade en h-e's smärta när jag tog den senare än när jag tog den tidigare.

Att du tog tabletten när fläckarna kom tror jag inte har någon betydelse för det tar ju en stund för den att verka och då har ju smärtorna tagit vid.

Kram och krya på dig!

Unknown sa...

crrly då!!! Du vet väl att du inte ska äta receptbelagd medicin som inte är utskriven till dig!!! Farligt, farligt.

Läste på FASSen och där står ju tydligt att läkare måste veta vilka andra mediciner man äter för att kunna göra en bedömning på hur effekten av Maxalt Rapitab påverkas.

Hmmm... crrly då... *ser sträng ut då jag bryr mig*

crrly sa...

annika och anna: Tack, sötnosar. Nä, jag vet förstås att man absolut inte ska ta andras medicin... Det var idiotiskt, minst sagt. Kan jag skylla på omständigheterna? Låg på golvet och halvsov och led då min aningslösa lilla kollega erbjöd mig en tablett. Min chef, också migräniker, var också med där inne och blev eld och lågor och ville skriva upp namnet på den till sig själv. Det var liksom ingen tvekan i luften.

De hjälpte mig att öppna förpackningen för jag kunde inte titta, och så tog jag den på tungan. Vips så var den borta, det var en sån där smälttablett.

Sen sov jag lite och så ringde då darlingen som var utanför. Jag sa en hel massa urkonstigt utan det minsta sammanhang och så blev jag rädd. (Hade just läst en text om stroke, hu!!!!!)

Allt gick så fort, jag vet inte. Skumt var det. Jag var liksom utanför mig själv, jag var så otydlig.


annika, det låter hur intressant och läskigt som helst med din kompis afasi. Berätta gärna mer.

......... sa...

usch och fy!
kan säga att jag också haft migränanfall med afasi, det behöver inte vara tabletten. Det gick ju över sen men det var hur läskigt som helst.

var rädd om dig!

crrly sa...

monstermamman: Du med!! Gah, läskigt. Aldrig hört talas om förut.

Mm, tänker ta hand om mig. Du med!! KRAM.

Annika sa...

Ja, det där med att hon inte kan prata när hon får ett anfall, det blir ju jättehemskt i vissa situationer. Hon försöker förklara att det är ett migränanfall men ingen fattar vad hon säger och tittar konstigt på henne. Hon försökte skriva migrän på en lapp en gång för att se om det funkade bättre men då klarade hon inte av att skriva heller.

Som tur är jobbar hon inte så långt ifrån där hon bor så hon kan gå hem själv. Det kunde hon inte innan.

En gång hade hon inga tabletter, och receptet var för gammalt. Det enda hon kunde komma på var att gå till apoteket och be om hjälp, men när hon kom dit så kunde hon ju inte säga vad felet var osv. De trodde nog hon hade fått stroke eller var galen...

Fy fy! Varför måste det finnas?!

Annika sa...

Kan tillägga att jag har all förståelse för att du tog tabletten, man tjafsar ju inte i den situationen och det är ju en gammal beprövad medicin. Jag hade också tagit den.