torsdag, december 01, 2005

Evigt pigg 60-åring

Jag skulle så gärna skriva ett hyllningsinlägg till en av mina stora idoler och förebilder, till någon som har fungerat som inspirationskälla för mig i hela mitt liv, såväl när det gäller kritiskt tänkande, att ställa sig på de svagas sida och att hitta på upptåg och busa som när det gäller okonventionella metoder att utföra saker och ting samt - inte minst - klädstil. Men för att göra ett sådant på ett någorlunda rättvist sätt borde jag ha mina böcker om henne och om hennes författare här inom räckhåll, och det har jag tyvärr inte.

Nöjer mig med att utbringa ett fyrfaldigt leve för Pippi Långstrump! Hon leve!

Hipp hipp! [här hurrar ni med mig]


Sen hade jag snott en så fin Pippibild som jag tänkte lägga här men det ville inte Blogger. Så ni får tänka er en färgglad ritad klassisk Ingrid Vang Nyman-bild på fina fräcka fyndiga filuriga flätflickan.

2 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Nää... har aldrig gillat Pippi, bara för att hon är så himla kaxig, fast hon egentligen är gruvligt ensam och saknar sin mamma och pappa.

Vad är det egentligen för en jäkla farsa, som skickar bort henne från Kurrekurredutt ön med en massa pengar. Stryk skulle han ha!

crrly sa...

mamse: en Pippi är ljuvlig! Stark (på många sätt) och rolig.