fredag, december 30, 2005

En får tacka...

TACK, Annika, för att du uppmärksammar Arlas äckliga vidriga idiotreklam! Jag citerar Annikas senaste kloka blogg:

"Nån mer än jag som tycker den nya Arlareklamen är fruktansvärd och hemsk?

Den där en söt bonnatjej står med en gudomligt söt kalv över axlarna och berättar att kalven är två dagar gammal och älskar mjölk?

Varför skulle jag vilja ta mjölken från den söta kalven? Jag vill bli vegan när jag jag tänker på att den där söta kalven ska dö och bli slarvsylta så att vi kan parasitera på mammans spenar.

Ta bort reklamen och fortsätt låta mig tänka på mjölk som något fyrkantigt med fettprocent angivet.

Eller: Tack Arla för att ni gör en insats för att stödja det veganska initiativet och skjuta er multinationella skitverksamhet i sank!

Ja, just det - multinationella. Arla finns i andra länder och konkurrerar ut de lokala mjölkbönderna med sina låga priser.

Tyvärr är jag inte vegan men jag erkänner villigt att jag är en dålig människa som mesar ur för att jag inte gillar sojamjölk. Men ingen mu mu, nöff nöff eller kuckeliku på mitt bord."Hurra för självständigt tänkande människor som fattar hur jävla äckligt och fult det är att stjäla kosekretet från kalvarna och som inte går på hjärntvättarreklam!

18 kommentarer:

deeped sa...

Hjärntvättarreklam? Knappast. Bra reklam däremot.

crrly sa...

Den är visst hjärntvättarreklam, och du är ju uppenbarligen ett bevis på det... :p Inte det minsta bra, bara äcklig. Varför skulle man som sagt vilja ta ifrån kalven sin mjölk? Hur naturligt är det?

Anna sa...

Jag håller med! Jag och två kompisar blev tillsammans synnerligen upprörda när vi såg reklamen första gången. Jag skrek till och med rakt ut, »Vad FAN var det där!?». Som att bonden skulle stå ute och gosa med sina kossor (på 1700-talet kanske)... Väl bloggat.

Anna sa...

*smiter iväg och kommenterar på »rätt» instans också ;)*

crrly sa...

anna: Eller hur, ja, 1700-tal?! Och jag sänder din komplimang vidare till Annika!

Vi på Kantarellen sa...

Ahaaa.... jag får vatten på min kvarn. Jag anser att mjölk enbart är bra för en sak.... KALVAR!!

Ingen i familjen dricker eller har någonsin druckit mjölk.

crrly sa...

mamse: Way to go. Heja!!

Svala sa...

Hurra Crrly!

Unknown sa...

ja jag har också tänkt att reklamen är en stor skitlögn.

hmm är det samma reklam där tjejen har kalven över axlarna som det är när det är en "naturlig" tjej som är bonde som går på en äng och gullar med en ko??

Den reklamen är i alla fall också en falsk b-korv. Vilka bönder går idag runt och gullar med korna på ängen?

Anonym sa...

konstigt att dagens storstadsbor är sådana experter på dagens bönder...tänk om de verkligen gillar sina djur huvva...hemska tanke

crrly sa...

muuu: Vet inte riktigt vad du vill säga med din kommentar... men om du hade läst bloggar hos oss som tycker som vi tycker om Arlareklamen, inte om bönder generellt och deras eventuella känslor för sitt boskapsbestånd, så hade du insett att vi knappast är några "storstadsbor", om det nu är oss du syftar på.

crrly sa...

sofia: "falsk b-korv", haha! :)

Anonym sa...

Yttermera bjöd i alla fall på ett sött citat om veganism: Jag är inte vegetarian för att jag älskar djur, jag är vegetarian för att jag hatar växter.

Känns som en användbar förklaring, om man varit vegan.

crrly sa...

rasmus: :) ... fast... hatar man växter är det suveränt att äta djur, det går åt enormt mycket mer växter för att föda upp köttdjur än till människor...

PGW sa...

Fast jag känner en bonde som definitivt gosar med sina kossor på det där viset. De är sällskapliga som hundar!

Anonym sa...

Och jag känner en som insåg att man kunde få EU-bidrag om man ställde om från mjölk- till köttproduktion. Vilket han gjorde genom att helt sonika sluta mjölka korna, så de fick gå omkring på sitt bete med juver som nästan släpade i marken. Jag minns inte om nån anmälde honom för djurplågeri eller om det bara var många som funderade på saken.

Crrly: Visst, det där brukar min pappa köra med: Du ska inte tro att du är djurvän, du som äter upp deras mat!

crrly sa...

pgw: Så klart att det finns de som gosar med sina kossor! Men att Arlas mjölkproducenter (dvs kossorna) skulle ha det så och inte ha nåt med stordrift att göra, det är ju bara lögn.

rasmus: Kor har inte mjölk alltid, lika lite som några andra däggdjur har det. Man tvångsinseminerar kor, tar kalven och dödar den och knycker dess mjölk, och sen fortsätter man mjölka dem, så att de inte ska sina. Kan inte korna få ha sin mjölk ifred och ge till sina kalvar utan att vi människor ska sno den?

Anonym sa...

Tja, förr eller senare lär de ju sina även om man mjölkar dem (och då inseminerar man väl dem igen?), och tills dess vore det väl snällast mot kossan att fortsätta mjölka henne så hon slipper släpa på sina jättejuver, det finns ju trots allt ett och annat som tyder på att de helst vill slippa den biten. Till exempel så finns ju bondgårdar där korna sköter mjölkandet själva genom att knalla bort till en automatisk mjölkmaskin, och om korna verkligen gillade att ha juvren släpandes i marken skulle det väl inte bli mycket mjölkat på de gårdarna?