söndag, oktober 23, 2005

Hej Bo Könberg

Vad menar du egentligen med detta?

Jag citerar: "[D]et är viktigt att det föds barn och att vi måste utjämna skillnaderna i inkomst för den som tar hand om barnen. De som studerar får ofta en högre lön och får kompensation för sina studier på det viset."

Visst, barn är viktigt, inget snack om saken. Men det kanske är lite mer även ur den enskilda människans perspektiv man måste se det, inte bara samhällsekonomiskt? Barn får/skaffar man sig inte för att samhället tycker att det är fördelaktigt. Kommer det som en överraskning?

Dessutom kan man torrt konstatera, inte minst med ditt uttalande som grund, att vi behöver fler smarta människor i samhället, i världen. Ett sätt att bli smartare är att studera vidare. Exempelvis borde politiker ha läst på universitet, det skulle vara ett minimikrav att politiker dels hade sysslat med så kallade skitjobb, dels pluggat sådant som statskunskap, filosofi och psykologi, och varför inte något sådant allmänbildande som litteraturvetenskap? Det kanske kan få er att ändra syn på saker och ting och är säkerligen otroligt nyttigt. Vad har du själv studerat? Eller du har väl barn istället förstås.

Slutligen: Vilken drömvärld lever du i som tror att högutbildade får höga löner? Kolla in statistiken hos lärare, bibliotekarier, fritidspedagoger med flera, eller inbillar du dig att alla universitetsutexaminerade för det första får jobb direkt, för det andra tjänar bra?! Glöm det.


Och vad ska hända med alla som inte kan få barn?

7 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Lägg till etik också!

crrly sa...

mamselamsen: Just ja. Alltför bortglömt, suck.

Anonym sa...

...och något som jag alltid tänker på... BARNENS perspektiv..! Jag skulle inte älska att vara född som en produkt till för att tjäna ett samhälles utveckling. Noops serru...

crrly sa...

Frk Nilsson: *s* Näääää, inte direkt! Uh, låter som nåt framtidsskräckscenario!

Anonym sa...

Bra!

crrly sa...

mifflan: Tackar.

Annika sa...

Ja, som vanligt: Suck!