tisdag, oktober 11, 2005

Urk för msn

Hallå alla som envisas med att använda msn istället för icq! Varför???

Msn är värdelöst: man kan inte skicka nåt till nån som är offline, det strular jämt (hänger sig, stängs av, etc) och dessutom är det ett jävla spionprogram.

Byt till icq istället.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Nee, msn är mycket bättre. Men du, det finns ju nåt slags program där man kan lägga in båda sina kontaktlistor... Minns inte vad det heter men det kanske är nåt för dig?

crrly sa...

jenny: Ja, jag har miranda. Och där ser jag inte när folk på msn är online! Så bra var det. :p

Och på vilket sätt skulle msn vara bättre??

Lyckliga Grodan sa...

men hallåå.. här har jag precis hittat msn.. och så ska jag byta redan.. hur och var???

elin sa...

Hej! Nu fattade jag att det bara är att klicka på länken (jag undrade om min sida om du har en blogg :)
Ska läsa igenom! :)

vandrarvild sa...

min dator gillar INTE icq och nu har jag 50 pers på min msn så nu tänker jag fan inte byta. Menjag ser när du är 'inte vid datorn' eller nått, ska jag börja prata med dig varje gång jag ser att du är där?

Sunflower sa...

Eller så kan man ha både och, som jag. ;) Jag har i för sig inte så många jag chattar med, så det är lätt att hålla koll på läget. :) Kram

Eva-L sa...

Jag gillar msn. Det hänger sig aldrig och har aldrig stängts av. Dessutom är väl hela idén att prata med den som är där. Vill man nåt annars kan man ju maila. Jag vill inte ha ett ställe till att behöva kolla efter meddelanden. MSN är bra!

Anonym sa...

Jag tyckte icq var så besvärligt. Man visste aldrig när folk sagt nåt eftersom de kunde prata även när man var offline. Och så var det en massa människor som jag inte kände som började prata och det vill jag inte ha ett sånt program till. Dessutom lyckades jag aldrig skicka filer eller så med icq på ett vettigt sätt (avbröts alltid).

crrly sa...

grodan: www.icq.com

vandrarvild: Ja, gör gärna det! :) Jag ser ju som sagt alltid dig som offline det funkar aldig när jag testar att försöka skicka nåt till dig.

sunflower: Jo, det har jag med, nuförtiden genom Miranda, men som sagt, då jämför man ju, och då är msn såå mycket sämre... :p

eva: Jag har inte mejladress till alla jag har på icq, så det är perfekt att slänga iväg t ex en länk till dem på icq ju. Vilken dator jag än har använt har msn gjort att hela datorn har hängt sig och trasslat till saker. Dessutom är det som sagt spyware med alla Microsoftgrejer (det säger t o m dataavd på mitt jobb) och vem vill stödja Bill Gates... :p

jenny: Det finns en historik-funktion! ;) Likaså är det mycket enkelt att ställa in så att inte vem som helst kan komma igenom och börja prata med en. Filer kan jag inte skicka med msn heller, så där spelar det ingen roll...

Eva-L sa...

crrly: jag gillar Bill Gates! Och Microsoft. Jag tycker det funkar. Spionprogram och spionprogram, hela internet känns rätt osäkert och min dator är rätt säker just nu, med Microsoft.

crrly sa...

eva: Tur att inte du och jag chattar då... :p

Anonym sa...

Min känsla är att alla som började använda IM program tidigt valde ICQ (eftersom det var det enda som fanns) men så kommer alla nya och väljer det som det görs mest reklam för. Det är svårt att missa MSN och man ser ingen reklam för icq alls. Därmed väljer alla MSN. Och som många säger, man byter inte gärna när man byggt upp sin lista och alla ens vänner har samma program.

Många av oss gamlingar med icq har dessutom tvingats över till Miranda eller Trilian för att kunna kommunicera med alla nya MSN användarna. Vilket iofs inte gör så mycket då ICQ (och MSN) programmen i sig suger fetbulle gränssnittsmässigt och miranda och trillian är rena vackra enkla.

Annika sa...

Hm, jag medger att man inte i onödan ska stötta mIcrosoft-skiten (hängiven Macanvändare som tyvärr dessutom äger en PC).

Men jag gillar ju MSN! Jag är ingen stor chattare, har kanske 4 pers på MSN och 4 på Skype.

SKAFFA SKYPE! Det är superbra, och dessutom en svensk produkt. Deras telefon är oslagbar, jag pratar med syrran i Australien ett par gånger i veckan. Funkar jättebra.

crrly sa...

annika: Jag är så ute så jag har inte ens fattat vad Skype är för nåt... Pratar man med rösten?