onsdag, augusti 31, 2005

Mobiltelefånigheter

Är det bara jag som blir jättenervös när jag går förbi en mobiltelefonbutik? Alla lockrop... Stora reklamskyltar om svindyra telefoner, en hel hög dolda avgifter för abonnemang även om samtalskostnaderna kanske har blivit lägre (kan man vara säker på det ens?), telefoner med en massa fiffiga funktioner... Jag blir yr och får tvångstankar om att jag en dag ska råka gå in i en sån där affär och säga: Hej! Jag vill ha en ny telefon, den ska vara pytteliten och ha en massa roliga funktioner, spel och kamera och allt!

*kallsvettig*

Ännu värre när man får erbjudandena hem i brevlådan. Jag har inte reklam men Storebror vet ju givetvis vilken sorts telefon jag har, märke, modell och abonnemang, så då och då dimper det ner påståenden om att min telefon är för gammal och att jag behöver en ny, med en massa skojigt i, färgskärm, skrivare, brödrost, vattentank och jag vet inte vad, hur kan jag över huvud taget klara mig utan allt det?? Just nu får jag dessutom telefonkort och en sladdlös telefon på köpet!

Hjääälp.

Tänk om jag går på allt det där en gång? Nu i somras gjorde jag nästan det. Hade det inte varit så att jag är så jävla vimsig och slarvig så hade jag suttit här med en ny mobiltelefon idag. Jo, det är sant. Jag skäms över att behöva erkänna det, men så är det.

Jag tappade helt enkelt bort erbjudandet! Haha, så kan det gå, det hade de inte räknat med, de där illvilliga reklammakarna! :)

Jag skulle visa Elly och hennes karl broschyren med erbjudandet för att få reda på vad som egentligen ingick och hur tusan man skulle veta vad som var bra med telefonerna man fick välja på, etc, etc, och så hittade jag helt enkelt inte papperet! Ibland är det bra att ha en pedantman som städar bort allt han ser.

För egentligen trivs jag med min gamla telefon, med mitt gamla abonnemang, jag använder ju bara telefonen till att bli nådd på (ibland) och till att ringa med (sällan) -- jag hade den till och med i ett par år innan jag ens fattade hur man skickade sms med den. Sällan, Stellan, att jag kommer att vilja spela tramsiga spel och ta foton av usla kvalitet med den!

Gud, vad skönt, att ha rett ut det för mig själv nu. Nästa gång jag blir lite sugen på en ny fån ska jag läsa detta inlägg.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår dig precis! Där skrev du ner mina tankar också på detta tema. Tack! ;) Jag tror faktiskt att det var meningen att du tappade bort den där reklamen. Det är helt enkelt inte meningen att du ska byta bort till mobil som du trivs med och som troget tjänar dina syften. Jag tror att jag behåller min tills den går sönder, eller någon skänker mig en ny mobil. För no way att jag betalar alla tokpengar för en ny flashig mobil. Kram på dig gumman

Anonym sa...

Förresten, så har du ett mail på den där sidan där vi möttes. :) Kram igen

Anonym sa...

Tur att du inte råkade ut för det jag gjorde häromdagen då... En 3-försäljare ringde hem och ville ge mig en telefon... Fast jag ville inte ha den. Ska jag ha en ny telefon vill jag i alla fall välja den själv! :-)

crrly sa...

sunflower: Det var nog meningen, ja! :) Skönt att se att nån håller med också, varför ska man ruienra sig på en sketen telefon?

jenny: Huuuu! 3 verkar vara ett läskigt företag. Så klart man vill välja själv!

Jesper sa...

MOBILTELEFONER ÄR OOONDAAAA! Jag har tusenfem arguemt mot att du ska skaffa ny. Ett nytt, som jag inte tror jag använt förut, är att det tär som fan på miljön. I tredje världen förstås. Jag läste något om det i Råd & Rön. Jag är en outömlig källa till anti-mobiltelefonerande. Men det vet du redan. :-D

Anonym sa...

Kamera och sådant bajs behöver man ju inte, däremot kanske du ska se över ditt abonnemang... Jag har gått och betalat alldeles för mycket i ett ÅR eftersom man inte uppgraderas till den lägre abonnemangskostnaden automatiskt utan man stannar kvar på den man hade när man skaffade abonnemanget... till man själv ringer och ändrar... Helt plötsligt sjönk räkningen drastiskt!!

crrly sa...

Jesper: Yea, I know att du är en sån! ;) Och om jag inte köper nån ny fån så sabbar jag ju inte miljön mer än jag redan har gjort...

pernilla: Hmmm. Ja, man kanske borde göra det...

Unknown sa...

Jag blev stoppad på stan av en säljare som ville att jag skulle skaffa billigare abonnemang (minns inte vilket företag han kom ifrån). Jag ljög honom rätt upp i ansiktet och sa att pengar inte spelade någon roll för mig och att jag inte brydde mig om ifall mitt abonnemang var av det dyrare slaget.

Han såg onekligen paff ut. HaHa.

crrly sa...

sofia: Skitbra!! :)