torsdag, augusti 04, 2005

Växter och böcker

Sugen på att titta på och/eller handla växter och befinner dig i eller nära sydvästra Skåne? Då rekommenderar jag följande fantastiska ställen:

Tirups örtagård, utanför Staffanstorp. Dessutom underbart gott fika!

Högs handelsträdgård (uttalas Höj), mellan Löddeköpinge och Kävlinge, har tyvärr ingen hemsida.

Löddeköpinge plantskola, nära Center Syd, mot Saxtorp från Löddeköpinge sett.Jag läste ut Systrar i jeans av Ann Brashares igår. Vilken bra bok! Jag hade köpt den för halva reapriset på rean i februari, men den finns fortfarande kvar i pocket. Läs!! Jag måste skaffa del två också. Och den jag läste kommer som film snart!

Usla sajter om boken men så här står det på Månpockets hemsida:

"’Det här är den bästa moderna bok om systerskap, som jag har läst.’ SvD
Det var en gång ett par jeans. Ett par helt vanliga blå jeans. Men dessa byxor kom att utföra stordåd. Det här är berättelsen om tjejerna som gjorde det möjligt. Carmen, Lena, Bridget och Tibby har hållt ihop så länge de kan minnas. Särskilt på somrarna. Men just den här sommaren skiljs de åt. Och för att hålla kontakten bestämmer de sig för att turas om att använda samma par jeans, ett alldeles särskilt par blåjeans som var och en av tjejerna får ha en vecka var innan de ska lämnas vidare till nästa. De ska fortsätta att vara ’systrar i jeans’, vad som än händer under sommaren.
’Det här är den bästa moderna bok om systerskap, som jag har läst.’ SvD
’Man blir liksom intagen – Det känns som om man är den femte kompisen.’ Länstidningen Södertälje
Systrar i jeans har på kort tid blivit en internationell bestseller som ständigt hittar nya läsare."

Haha, "intagen"?! Hm. Näh, den verkar inte alls bra av denna konstiga lilla innehållsdeklaration, men det är den!Köpte fyra pocketar igår, weee! Ska skriva mer om dem när jag kommer hem och har dem framför mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tirups örtagård är ett måste. Minst ett par gånger varje sommar åker jag dit för att fika och titta efter växter eller presenter.

crrly sa...

Det är ett litet paradis! :)