fredag, september 23, 2005

Artikelanalys

Vi diskuterar här på jobbet en artikel ur dagens DN: Psykdömd Palmehatare mister läkarlegitimation

Vilken rubrik, den finns en hel del att säga om. "Psykdömd", vad är det, liksom?! Ser ut som ett kvällstidningsord. Och vilka långa ord för att vara en rubrik. Någon här kläckte ur sig: "Det låter som en Gäster med gester-charad!" Och det gör det ju. *s* Man ser genast Johannes Brost eller Inga Gill framför sig...

Sen är ingressen lite anmärkningsvärd också: En 76-årig läkare - en känd Palmehatare - har fått sin läkarlegitimation återkallad. Som patient på en psykiatrisk klinik har mannen agerat läkare åt andra patienter och smugglat in medicin avsedd för personal, enligt Socialstyrelsens anmälan.

Vad har Palmehatet med saken att göra? Man ska antagligen förstå att mannen kan vara farlig, ha våldstendenser, kanske till och med vara en potentiell mördare... Spännande värre. Och tänk att en sån har jobbat som läkare...! Han har dessutom utövat nåt medicinskt på andra patienter, låter genast som en hokus pokus-gubbe.

Det mest intressanta torde dock vara det sista: smugglat in medicin avsedd för personal. Va?

4 kommentarer:

crrly sa...

alter ego: Tack, tack, ja, det har jag verkligen. Den här diskussionen innebar samtidigt en massa fredagsfniss förstås, med charaden... Det är det bästa med mitt jobb: den vilda blandningen mellan skämt, ironi och kritiska resonemang. :)

Lyckliga Grodan sa...

om man är 76 år.. och vårdas för psykiatriska sjukdomar.. borde man inte fråntas möjligheten att vara doktor då?? nedsatt omdöme verkar han i alla fall ha..

crrly sa...

grodan: Självklart! Det var väl det artikeln ville säga. Men den gör det på ett rätt så konstigt och kvällstidningsartat sätt, tyckte vi.

crrly sa...

annika: Ja, det är väl det enda som fattas... :)