tisdag, september 13, 2005

Nederländerna, del IV
Så kom brudparet också, applåder, champagne och lite tal. Därpå var det tårta. Som jag har lagt in bilder av här. Den var supergod! Vi hade hemskt roligt under tiden vi åt den, babblade med en massa folk, bland annat en frisisk kille (friserna är ett slags minoritetsfolk i Holland och Tyskland) vars svärföräldrar hade tillbringat många semestrar i Sverige, svärmodern hade till och med läst svenska. Så den frisiske killens frus mamma ringdes upp, på killens mobil, och jag fick telefonen i handen. Haha. "Praaataaar duu sveeenskaa?" sa jag. "Jaaag haaar höört att du kan taalaaa sveeenskaa. Stämmer deet, äär deeet riktigt?" Vi pladdrade ett tag på en rolig blandning av svenska, holländska, engelska och tyska, haha. Hon blev så nervös! :)

Det visade sig att en hel del av holländarna kunde lite svenska, och de som inte kunde men ville höra hur det lät blev glatt överraskade när jag sa: "Jaaag trooor att duuu fööörstååår, oom jaag taalaaar lååångsaaamt." Det gjorde de ju. Många av dem hade semestrat i Sverige, några hade svenska ingifta släktingar, som en kille vars pappa hade gift sig med en svensk kvinna. De hade varit i Stenungsund många somrar och killen hade även åkt till Sverige ibland for hunting. "What du you hunt?" frågade jag. "Er... älg... and rådjur!" Han kunde inte de djuren på vare sig engelska eller holländska.


Försenat blev programmet, nu var det meningen att folk skulle dra sig tillbaka till sina hotellrum (på varierande avstånd från borgen) men en timme senare skulle vi vara tillbaka, för kvällens middag och fest. Vårt hotell låg en halvmil bort och vi tyckte det blev knappt med tid, särskilt som vi ju inte hade nån bil... Så älskling ringde hotellet och det visade sig att det var okej att checka in hur sent som helst, de hade öppet 24 timmar om dygnet. Så skönt!

Det pinsamma var bara att det visade sig att det var smoking på kvällen och med andra ord tjusig festblåsa för tjejerna; darling och jag hade inte ens läst igenom papperen ordentligt! (Kan man skylla på att de var på nederländska?!) Så vi kunde inte byta om. Älskling var så arg på sig själv. Han äger ju till och med en smoking! Den har han ju inte så många tillfällen att använda, precis. Typiskt, men vi fick klara oss.


Mer om festen kommer imorgon, tror jag... Nu ska jag i alla fall gå och knyta mig. God natt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

nu förstår jag varför det har dröjt, du har ju vetat med dig att du skulle ladda massor :) Vilket vackert brudpar.. + i kanten för hippiebakgrunden hos ena hälften. Och Holland ser så otroligt vackert ut. Sagolikt. Jag vill flytta! buhu.

Unknown sa...

Det verkar ha varit en typisk crrly-och-maken-är-utomlands-resa med allt ni råkar ut för och är med om... *ler*

Anonym sa...

Coolt, vill också gifta mig! Fast ska man ha ett sånt bröllop så blir det SÅ dyrt!

Har förresten nya spännande saker i min dagbok på lunar...kanske kommer det i min blogg också, men jag har inte bestämt mig. Måste skärpa mig med bloggen, men just nu är det mycket känslor och radhus, och alldeles för lite tid...

crrly sa...

svala: Visst är de söta! :) Minst lika roliga och mysiga till sättet dock, så det är minsann inte bara på ytan! :) Jag vet , visst är det coolt att han är lite hippie, himla intressant också för hon är nog nåt typ motsatsaktigt. Ska nog blogga om det nån gång också, mina fördomar mot henne och vad jag kunde ha gått miste om ifall jag hade låtit dem styra...

En svensk/nordbo/islänning skulle inte klara av att bo i Holland, I can tell you. Det är vackert, men så jävla överbefolkat och trångt!! Ska skriva mer om det nu i del V...


anna: Eller hur! Fast riktigt så här krångligt och stressigt har det nog inte varit förut... :)


vickevire: Jag fattar inte hur fasen man har råd med ett sånt här bröllop, men jag kan tänka mig att hennes föräldrar har betalat, och hon är enda dottern... Såg du på snacks-fotot, att de till och med hade specialtryckta glasunderlägg med brudparet på!! *s*

Har känt på mig att du har skrivit på lunar, har bara inte orkat logga in, men jag ska! Särskilt när du nu skriver så där! Kram!